Yhdistyksestä

Dilemma edustaa Helsingin yliopiston käytännöllisen filosofian, teoreettisen filosofian ja läroämnet filosofin opiskelijoita.

Yhdistyksen säännöt näet tästä.

Hallitus

Dilemman toimintaa pyörittää loistelias joukkio. Tästä näet Dilemman hallituksen jäsenet.

Tiedekuntajärjestöt

Dilemma ry kerää kokoon filosofianopiskelijat kahdesta tiedekunnasta, teoreettisen filosofian ja filosofi’n opiskelijat humanistisesta ja käytännöllisen filosofian valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Näin ollen se toimii yhteistyössä molempien tiedekuntien kattojärjestöjen kanssa. Hybridijärjestö Dilemman siiven alla uudet filosofianopiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita molempien tiedekuntajärjestöjen toimintaan.

Kannunvalajat on Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö ja ainejärjestöjen kattojärjestö

täällä myös–Kannun fuksisivu

Humanisticum on Helsingin yliopiston humanistisen tiedekunnan tiedekuntajärjestö ja ainejärjestöjen kattojärjestö.
HC:n eli Humppacumin fuksisivu

 

Helsingin yliopiston Ylioppilaskunta (HYY)

– HYYn fuksisivu varsin kattavine muistilistoineen

Kaikki yliopisto-opiskelijat kuuluvat oppilaitoksensa ylioppilaskuntaan. Aine-, tiedekunta- ja muut opiskelijajärjestöt toimivat niin ikään ylioppilaskunnan alaisuudessa, ja esimerkiksi saavat siltä tukia ja tiloja käyttöönsä. Vaikka opiskelujen alussa HYY ilmennee lähinnä opiskelijakortin myöntävän tahon, terveydenhuollon järjestäjän, opiskelijaruokalan osakkaan ja avajaiskarnevaalien järjestäjän rooleissa, kaiken kaikkiaan HYYn funktiona on huolehtia opiskelijoista kokonaisvaltaisesti  neuvonnan ja edunvalvonnan kautta niin akateemisessa kuplassa kuin yhteiskunnassakin.

Päätökset HYYssä tekee vaaleilla valittava edustajisto, hallinto- ja toimeenpanovaltaa käyttää edustajiston nimittämä hallitus. Lisäksi HYYllä on erilaisiin aiheisiin keskittyviä valiokuntia. Arkista asiointia hoitaa HYYn henkilökunta, johon pääsee tutustumaan esimerkiksi palvelutoimistolla.

 

Advertisements